maandag 13 januari 2014

Met beide benen op de grond

Door alle gebeurtenissen en veranderingen in 2013 dacht ik dat 2014 mij nieuwe kansen ging geven. Ik krijg een nieuwe kans om te vechten tegen de strijd die kanker heet.
Ik had wat gevoeld in mijn borst. En daar had ik geen goed gevoel over. Dus hier moest ik wat mee doen. Voor nu en de toekomst. Je hoopt altijd dat het jou niet overkomt. Door mijn werk zie je teveel en weet je teveel. Of soms net niet genoeg. Maar ik wist dat het niet goed was. Dus toch maar een echografie laten maken. In de hoop dat het een cyste zou zijn. Maar helaas ik had prijs, ik heb kanker, borstkanker. Zo dan sta je even met beide benen op de grond.

Je hele leven komt voorbij in flitsen! Je bent boos en emotioneel. Maar ook realistisch en nuchter. Je moet het familie, vrienden en collega's vertellen. Hoe doe je dat, nou gewoon het bij de naam noemen. Er geen doekjes om winden! Want dit is de realiteit, mijn leven, mijn toekomst.

Wat wil je nog? Wat wil je juist niet. Hoe denk je over de dood? Hoe denk je over je toekomst als vrouw, partner en moeder? Zoveel vragen om over na te denken. Wat eerst zo moeilijk was of klein is nu heel simpel en soms geen probleem meer.

Een ding weet ik wel, ik geniet van mijn leven en zeker niet met mate. Ik heb een lange en zware weg te gaan. Maar daar sta ik heel open en nuchter in. Ik moet door. Door voor mijn kinderen. Maar dan wel op basis van kwaliteit en niet de kwantiteit.

Ik heb gelukkig veel familie, vrienden en collega's om mij heen die mij hierdoor heen gaan slepen! Daar ben ik ze nu allemaal al dankbaar voor. Kom langs, bel, stuur een mail. maakt me allemaal niets uit. Je vragen worden beantwoord. De emoties worden gedeeld. Nee! opgeven is geen optie! Ook al moet ik zes keer die berg op! Maar ik ga ervoor! Ik ga de strijd aan die kanker heet.

Liefs voor alle mensen die meeleven!
6 opmerkingen:

 1. Via Christina Fokkema ben ik op jou blog gekomen en heb je verhaal gelezen.
  Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen, die zul nodig hebben om de berg 6 keer te beklimmen.
  Van een wild vreemde krijg je een dikke smok(zoals Christina zou zeggen).
  Marian v. Kerkhof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kom via Christine bij jou terecht. Dapper om het zo open te schrijven. Iedere vrouw hoopt dat dit haar niet zal overkomen, en dan overkomt het iemand. Ik wens je veel sterkte met de strijd, en veel geniet-momenten die je kracht geven. groeten van liesbeth wessels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een grote schok om dit te horen. Veel sterkte doorzettingsvermogen en kracht om deze "wolf" te verslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hoort het zo vaak om je heen, dat het woord kanker al niet eens meer verdoezeld gaat worden als "de ziekte" of "K" of een "slecht gebrek", zoals het hier vaak door ouderen wordt genoemd. Ik merk dat jij er in je werk ook mee te maken hebt/krijgt, maar als het jezelf betreft, ga je er wel even anders mee om en dat is logisch. Ik hoop dat je de kans krijgt, om uit het leven te halen wat er mogelijk is en wens jou en je familie heel veel sterkte toe om ook de zeer zware behandelingen te ondergaan. groeten van Janny de Roo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ellie , ik ga ook voor jou in juni de berg op !!! Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Elly,
  Ik ben te ver weg om je een dikke knuffel te geven maar dat zou ik het liefst doen.
  Ik had gehoopt dat het nog anders uit zou vallen, maar nee. Tranen van machteloosheid. Hou je taai meid want je bent een vechter!
  Lieve groetjes, Je collega John

  BeantwoordenVerwijderen