woensdag 25 juni 2014

Afscheid nemen bestaat wel......

De afgelopen maanden ben ik de titels/ teksten van verschillende liedjes beter gaan waarderen. Of ik ben er beter naar gaan luisteren. Het heeft een extra betekenis gegeven. Is dat nu uiteindelijk het doel van elke muzikant? Dat je in een bepaalde situatie de liedjes beter gaat waarderen of moet je dat vanaf het begin gaan doen? Moet je eerst in een situatie belanden om het te begrijpen?  Of past elk liedje kwa titel/songtekst bij een situatie? 
Ik hou ontzettend veel van muziek. Dat in gedachten hebbende past het liedje denk ik bij de situatie. Het is nog twee dagen voor de ingrijpende operatie en ik kan alleen maar denken aan de titel "afscheid nemen bestaat niet" van Marco Borsato. Nu ben ik van mening dat als ik vrijdag weer bij kennis ben er degelijk een andere titel ontstaat: afscheid nemen bestaat wel. Ik neem dan tijdelijk afscheid van mijn vrouwelijkheid. Ben eigenlijk wel benieuwd of Marco Borsato dan zijn titel aan gaat passen?
"Ik leef niet meer voor jou" Of "dromen zijn bedrog". Zijn dat nu titels van liedje die bij mij passen? Ik denk van wel. 
"Was je nu maar hier" of "wat zou je doen"  zijn twee prachtige liedjes van Bløf. Daarbij afvragend past het bij de situatie? Het antwoord daarop is ja. Ook in deze moeilijke tijden. Het geeft mij in elk geval positieve energie aan mijn situatie, mijn leven en mijn hart.
Om toch nog even in de titels/ teksten te blijven van de Nederlandse artiesten is het nummer van The Lau mij ook erg bij gebleven. De situatie heeft mij toch even met beide benen op de grond gezet. " iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen" de titel geeft mij een goed gevoel dat er veel mensen zijn in mijn omgeving die in hun eigen manier om mij geven en ik geef om de mensen in mijn omgeving. 
Dit gezegd hebbende en mijn nuchterheid weet ik dat wat komen gaat moeilijk is. Maar ik ga nog steeds de strijd aan. Want opgeven is nog steeds geen optie.
Omdat ik tijdelijk afscheid ga nemen van mijn vrouwelijkheid, heb ik de mogelijkheid gekregen om dit vast te leggen. Want afscheid nemen bestaat wel.

1 opmerking:

  1. Nou ellie ik mag dan wel op vakantie zijn maar ik ben ingedachte bij je. Ik wens je heel veel liefe kracht en doorzettings ver mogen toe. Je bent een kanjer.

    BeantwoordenVerwijderen