vrijdag 21 februari 2014

Als je haar maar goed zit

Zo daar zit je dan met je lange blonde haren bij de dokter. De dokter zegt: je gaat de (chemo) cocktail TAQ krijgen. De T staat voor haaruitval, de A staat voor haaruitval en de Q staat voor haaruitval. Zo drie keer is scheepsrecht dus enige hoop dat de blonde haren blijven zitten...NEE!
Er is vandaag de dag wel een mogelijkheid om met hoofdkoeling je haar misschien te behouden (50-75%). Daarnaast als je lang en dik haar hebt dan moet je het eerst laten uitdunnen. En laat ik nu dik en lang haar hebben.

Om het voor mijn omgeving en mijzelf zo normaal mogelijk te laten verlopen heb ik het in twee stappen gedaan. Met daarbij een donatie voor stichting haarwens. Dus op wereld kankerdag, 4 feb 2014, heb ik mijn lange haren gedoneerd. Je kan het zien als patiënt 4 patiënt.
De eerste stap was gezet. Nu had ik precies twee weken om nog te genieten van mijn eigen haar. Wel een korte versie maar dat staat ook prima. Dus op dag 14 na de eerste chemo wordt je s'morgens wakker en ligt je haar op je kussen en zelf ben je kaal. Dat gebeurde gelukkig niet. Het gaat een stuk langzamer. Ga je dan wachten totdat alles eruit gevallen is... Nee. Gewoon eraf met die handel. Dus weg met die kam het is nu kaal. Nu is het echt zichtbaar.. Je hebt kanker.
Gelukkig hebben ze vandaag de dag mooie haarwerken. Dus om de deur uit te kunnen staat dit mij ook wel de eerste vier maanden :p4 opmerkingen:

 1. heel veel sterkte!!! en dat je nog mooier haar terug mag krijgen!!!
  groetjes Susanne (Raatjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey Ellie, super tof dat je je haar hebt gedoneerd, je bent erg inspirerend en die korte look staat je super goed.. je kunt prima over straat.. al geloof ik heilig dat jij zelfs kaal over straat kunt.. ook dat staat je vast prima.. zet hem op meid xxx Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat heb je snel gedaan zeg. Maandag zat je korte look er nog op en nu al een pruik. Al is het verschil niet groot, want dat korte staat je prima. Lekker pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat dapper van je Ellie, ik heb bewondering voor je.

  BeantwoordenVerwijderen